Włosi zdają sobie sprawę z tego, w jaki sposób jeść. Być może w następstwie tego, że wykorzystane przez nich kompozycje są rześkie, aromatyczne oraz odpowiednie dla każdego. Schematyczna kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem pożywienia – ogniskuje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania wskazują, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować reformę utraty wagi, lepszą inspekcję poziomu cukru we krwi oraz obniżenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest również rozkoszne oraz świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, które nie jedynie smakują niesamowicie, lecz też są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.
włoska restauracja w Krakowie
Spójrz na parę poniższych czynników, które stanowią kwintesencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!
Olej z oliwek
Jest to niemalże potrzebne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się w trakcie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest suta w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E oraz inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.
Italian Cuisine in Krakow
Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są świetne, niemniej jednak te z puszki mogą sprawić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezwykle istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, schorzeniami serca i osteoporozą i są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię zużycia z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, zawiera związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew może płynąć bez ograniczeń), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych i zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem oraz obniżyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.